De meest opvallende sieraden

 Viking sieraden

We dragen met z’n allen veel meer sieraden dan vroeger. Sommige sieraden dragen we omdat ze een bijzondere betekenis voor ons hebben, en andere sieraden dragen we simpelweg als finishing touch voor een leuke outfit. Maar met met onze vraag naar opvallende sieraden, is de keuze enorm gestegen. En met de duizenden mogelijkheden op gebied van materialen, kralen, franjes en kleuren, is het lastig om te kiezen. Daarom hebben we hieronder de meest populaire sieraden op een rijtje gezet. Zodat jij al je outfits kunt voorzien van unieke sieraden, die zeker zullen opvallen.

Viking sieraden

We zijn allemaal wel redelijk bekend met de mythologie van de Vikingen. Maar wist je ook dat de Vikingen een eigen sieradenstijl naar zich vernoemd hebben gekregen? De zogenoemde Viking sieraden kenmerken zich door het gebruik van stoere kleuren, grove texturen en krachtige materialen. Zo zijn de sieraden vaak groot van formaat, met opvallende stenen en donkere kleuren. Ze zijn rijk gedetailleerd, en van zeer goede kwaliteit door het gebruik van de stoere, sterke materialen.

Houten sieraden

Dit lijkt misschien een ietwat gekke trend, maar het gebruik van hout in sieraden wordt steeds populairder. Denk bijvoorbeeld aan een houten kralenketting, of uit hout gesneden bedeltjes, in de vorm van sterren of hartjes. Deze houten elementen zorgen niet alleen voor een handgemaakte look, maar geven ook een natuurelement mee aan het sieraad. Ze worden overigens wel vaak gecombineerd met een traditionele chain. Zo is de combinatie van hout en goud bijvoorbeeld enorm populair.

Boho sieraden

Niet alleen de Vikingen hebben hun eigen sieraden naar zich vernoemd gekregen. Ook de hippies hebben zo hun eigen sieradenstijl ontwikkelt. Deze sieraden worden vaak bohemian of boho genoemd. Ze kenmerken zich door het gebruik van stof, kraaltjes en vele franjes. Nét als bij de hippie’s zelf is vrolijkheid belangrijk in de sieraden. Zo worden de boho armbandjes vaak met meerdere tegelijkertijd gedragen. Wat resulteert in een fantastisch regenboog effect rond je pols.

Leave a Reply

Your email address will not be published.