Waar ben je een makelaar voor nodig

Makelaar Spijkenisse

Misschien wil je dolgraag verhuizen en ben je al een tijdje op zoek naar je droomhuis. Of heb je jouw droomhuis allang gevonden, en wordt het nu tijd om je huidige woning te verkopen. Zowel bij de koop als de verkoop van een woning komen veel praktische, financiële en bouwkundige zaken kijken. En wanneer je dan zelf geen kennis hebt van de huidige woningmarkt, kan het gehele proces voor veel onnodige stress zorgen. Gelukkig sta je er niet helemaal alleen voor. Door het inschakelen van een makelaar weet je zeker dat er niets over het hoofd wordt gezien, en kun jij je verheugen op je nieuwe huis.

Een aankoopmakelaar

Je bent een aankoopmakelaar nodig wanneer je een nieuw huis wilt gaan kopen. Kies sowieso altijd een aankoopmakelaar die werkzaam is in de omgeving waar jij wilt wonen. De makelaar in Spijkenisse is namelijk bekend met de huizenmarkt in de directe omgeving, en kan je daardoor de beste plekjes laten zien. Een aankoopmakelaar helpt je overigens niet alleen bij het vinden van het perfecte huis, maar ook bij het sluiten van de perfecte deal. Denk bijvoorbeeld aan de prijsonderhandelingen, het controleren van de bouwkundige inspecties, en het doorlezen van de contracten voordat jij ze ondertekent.

Een verkoopmakelaar

Je kunt het misschien al raden, maar een verkoopmakelaar ben je nodig wanneer je je huidige woning wilt gaan verkopen. Het verkopen van een woning vraagt namelijk om een goede verkoopstrategie. Denk bijvoorbeeld aan het laten taxeren van de goede prijs, het maken van de foto’s en het online plaatsen van de advertentie op de alom bekende huizenwebsites. Andere bekende verkoopstrategieën zijn bijvoorbeeld het plaatsen van een te koop bord in de voortuin en het organiseren van een open huis. Een verkoopmakelaar blijft je ondersteunen tot het moment dat jij de verkoopcontracten naar alle tevredenheid hebt ondertekent. Dat betekent dus dat de makelaar er voor zorgt dat jij achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.