Wat kun je allemaal in een boerderijwinkel kopen?

Boerderijwinkel

In heel veel kleine dorpen en ook steeds meer steden vind je een heuse boerderijwinkel. Het is een steeds bekender fenomeen, en je koopt er de lekkerste producten. Het grote voordeel aan zo’n winkel is dat alle producten die je er kunt krijgen lokaal geproduceerd zijn, oftewel in jouw eigen buurt. Dit wil zeggen dat ze geen lange afstand hebben af moeten leggen om in de schappen te belanden. Dit kun je niet zeggen van veel producten in normale supermarkten, welke veelal uit het buitenland komen.

Een boerderijwinkel is goed voor het milieu

Het feit dat lokaal geproduceerde producten amper vervoerd hoeven worden is heel erg goed voor het milieu. Het transport van producten brengt namelijk een flinke uitstoot met zich mee, en dat is slecht voor de ozonlaag. Bovendien moeten al die vrachtwagens en vliegtuigen ook brandstof hebben om de producten te kunnen vervoeren, en ook dat is slecht voor het milieu. In een boerderijwinkel je boodschappen doen is dus een makkelijke manier om bij te dragen aan een betere aarde en een gezonder milieu. Bovendien steun je er de lokale ondernemer mee, wat voor veel mensen de reden is om er te winkelen.

Ambachtelijk gemaakte producten

Ben je niet zo’n fan van de kaas en vleeswaren uit de supermarkt? Dan zou je eens kunnen kijken of er een boerderijwinkel bij jou in de buurt zit. Daar kun je deze levensmiddelen namelijk rechtstreeks van de boer kopen, waar ze grotendeels op ambachtelijke wijze worden gemaakt. Deze boeren maken vaak gebruik van eeuwenoude technieken, en hebben het geduld om de lekkerste producten te maken. Dee zijn vaak biologisch en vrij van chemische toevoegingen, en bovendien super vers! Doordat ze namelijk binnen enkele dagen in de winkel kunnen liggen hoeven er geen conserveringsmiddelen en dergelijke aan te worden toegevoegd. Je koopt in zo’n ambachtelijke streekwinkel dus niet alleen veel lekkerdere producten, maar ook veel versere, en dat proef je! Kijk dus zeker of er bij jou in de buurt ook zo’n winkel zit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.